Λιτό, τρυφερό και γοητευτικά «απλοϊκό» θέαμα

Λιτό, τρυφερό και γοητευτικά «απλοϊκό» θέαμα

Μην παίζεις με τα χώματα! Δεν με λυπάσαι; Με φάγαν τα πλυντήρια. Αλήθεια τι ψάχνουμε, από παιδιά ακόμη, να βρούμε στο χώμα; Το παρελθόν μας ή το μέλλον μας; Τους απόντες ή τον χαμένο εαυτό μας; Ενα παιδί που θα λερωθεί πολύ παίζοντας με το χώμα κερδίζει την αθωότητά του ως ενήλικας;

Μία -από τις πολλές- απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά επιχείρησε να δώσει το έργο «Μην παίζεις με τα χώματα» της Στέλλας Βλαχογιάννη (το πρώτο της, αλλά που δεν θύμιζε καθόλου «πρωτόλειο»), που παρουσιάστηκε στο θέατρο «Βασιλάκου», σε μία από τις πιο λιτές, τρυφερές, όμορφα χειροποίητες, γοητευτικά «απλοϊκές» μέσα στη σημαντικότητά τους παραστάσεις της σεζόν.

Ενα σπονδυλωτό θέαμα με άξονες τρεις μονολόγους και συνδετικά κείμενα από το βιβλίο της Στέλλας Βλαχογιάννη «Ιατρείον ασμάτων», που πραγματεύονται την απώλεια με σαρκασμό, χιούμορ και συγκίνηση, ζωντάνεψε στη σκηνή με όχημα την ευρηματική σκηνοθεσία των Σοφίας Καραγιάννη – Hρώς Μιχαλακάκου.

Οι παραστάσεις ολοκληρώθηκαν, οι εποχές είναι δύσκολες, αλλά μακάρι να… υιοθετήσει κάποιος παραγωγός την παραγωγή και να τη δούμε και του χρόνου. Αξίζει.

Αντ. Καρ., ΕΘΝΟΣ, 10/05/2010

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: