69 χορευτικές ομάδες σε τρία θέατρα

76 χορογράφοι και 69 ομάδες δίνουν ραντεβού με τους φίλους του  χορού από αύριο έως τις 28 Ιουνίου

76 χορογράφοι και 69 ομάδες δίνουν ραντεβού με τους φίλους του χορού από αύριο έως τις 28 Ιουνίου

Εξήντα εννέα ομάδες χορού και 76 χορογράφοι δίνουν ραντεβού με τους φίλους του χορού, στο 9ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, σε ένα ποικιλόμορφο πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής ορχηστικής δημιουργίας, από αύριο έως τις 28 Ιουνίου.

Καλλιτέχνες δοκιμασμένοι, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι, χορογράφοι με τις δικές τους ομάδες και άλλοι που δεν έχουν σταθερές ομάδες, και για πρώτη φορά εφέτος, Ελληνες, που ζουν και χορογραφούν στο εξωτερικό, παρουσιάζουν τα έργα τους και, παράλληλα, εκπέμπουν ένα θετικό μήνυμα-πρόταση δραστηριότητας στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας.

Το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων δημιουργεί μία «ανοιχτή σκηνή», πεδίο συνάντησης ανάμεσα στο κοινό και τους καλλιτέχνες, που για σχεδόν δύο μήνες θα εκθέτουν τη δουλειά τους σε τρία θέατρα της Αθήνας: Ηβη, Ροές, ΠΚ.

Οι χορογράφοι παρουσιάζουν τα έργα τους χωρίς αμοιβή, με στόχο να επικοινωνήσουν με το κοινό.

Το κοινό, άλλωστε, είναι εκείνο που καθιέρωσε το Φεστιβάλ ως θεσμό και το στηρίζει, επί εννέα χρόνια, να συνεχίζει και να δηλώνει ότι «η τέχνη είναι ζωντανή και παρούσα και συναντιέται με όλο και περισσότερους θεατές», όπως σημειώνει ο χορογράφος, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων Πέτρος Γάλλιας. «Κάτω από το βάρος των τελευταίων τραγικών γεγονότων… θέλουμε να δώσουμε το «παρών» στα γεγονότα που μας συγκλονίζουν», σημειώνει ο ίδιος, για να προσθέσει:

«Μέρα με τη μέρα συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο τα τρομακτικά αποτελέσματα της πνευματικής αδράνειας των τελευταίων χρόνων, της χαύνωσης όλων μπροστά στην τηλεοπτική μπούρδα, στη βολή του καναπέ μας και της σιωπής, της απουσίας κάθε πνευματικού λόγου. Η αδρανοποίηση κάθε αντίστασης είναι που έφερε τη γενιά μας μπροστά σε αυτό το τρομερό αδιέξοδο».

Ο Πέτρος Γάλλιας υπογραμμίζει ότι «για μία ακόμη χρονιά παραμένει ανεκπλήρωτο όνειρο η ύπαρξη ενός δικού μας χώρου. Δουλεύουμε κι επιμένουμε γι’ αυτό μας το στέκι, γιατί έτσι θα μπορούμε να προσφέρουμε χορό στην πόλη μας, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Αντιγόνη Καράλη, ΕΘΝΟΣ, 07/05/2010

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: