Διανυκτερεύουν… θεατρικά

«Καλησπέρα σας, Ανταλάτ έχετε; Και ένα Σεκλόρ. Ενα Ζαντάκ, εδώ κοντά ξέρετε πού θα το βρω;». Στιχομυθίες και ανθρώπινες ιστορίες ανάγκης απ’ αυτές που κάθε βράδυ εκτυλίσσονται στις ουρές των φαρμακείων ανεβάζουν εν είδει θεατρικών μονόπρακτων τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Φαρμακοποιών Αθήνας – Πειραιά «Ψυχής Ιαμα», με τίτλο «Προσοχή! Το φαρμακείο διανυκτερεύει».

Στο πρώτο μέρος, παρουσιάζεται το «Διανυκτερεύον φαρμακείο» (farmacia di turno) του Ιταλού συγγραφέα Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, για πρώτη φορά στη χώρα μας. Στο δεύτερο, το «Και το όνομα αυτού, Παναγιώτης!…» που έγραψε ο φαρμακοποιός και συγγραφέας Μανώλης Μαυρολέων, ο οποίος μετέφρασε, απέδωσε και ουσιαστικά μετέγραψε και το έργο του Ντε Φιλίππο.

Η παράσταση ανεβαίνει από την Κυριακή ώς τις 7 Φεβρουαρίου στο θέατρο «Τόπος Αλλού» (Κεφαλληνίας 17, Αθήνα), σε σκηνοθεσία Τόνιας Μάνεση και σκηνικά – κοστούμια Μίκας Πανάγου.

Παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί-φαρμακοποιοί: Αγγελόπουλος Χρήστος, Αθανασίου Αρσένης, Φλωρέττα Μαργιώλη, Παπαντωνάκου Κλαίρη, Παπαπέτρου Βασίλης, Κόσο Σάρα, Ακερμάνογλου Αντι, Σιγάλας Νίκος, Μάνος Τσίτουρας. Πληροφορίες τηλ:210-9651919, 210-6845406, 210-5621777.

Οπως μας λέει ο Μανώλης Μαυρολέων, «από τον Σεπτέμβριο του 2008 μια ομάδα από δέκα συναδέλφους φαρμακοποιού, βοηθούς, κ.λπ. και την ηθοποιό – σκηνοθέτρια Τόνια Μάνεση, ξεκινήσαμε με πολύ ενθουσιασμό πρόβες πάνω σε 2 θεατρικά μονόπρακτα που έχουν σαν κεντρικό τους θέμα το χώρο δουλειάς μας. Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι, μέσα από τη διαχρονική κατάσταση όσων συμβαίνουν σ’ ένα φαρμακείο και μάλιστα διανυκτερεύον, να ανιχνευθεί από τη σκοπιά της θεατρικής προσέγγισης μια ουσιαστική επαφή του λειτουργήματός μας με την τέχνη και τον πολιτισμό. Οσο το ανελέητο και απάνθρωπο σύστημα προσπαθεί να μας μεταμορφώσει σε κακόμοιρους γραφιάδες, πονηρούληδες εμπόρους και ανελέητους κυνηγούς συνταγών, εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε ισχυροποιώντας κάθε δυνατό και ουσιαστικό δεσμό με την κοινωνία, ανιχνεύοντας κάθε δρόμο που μεγαλώνει τη χαρά στη ζωή». * [Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ, Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010]

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: