Ένας «Βυσσινόκηπος» στην οδό Κεφαλληνίας

Γ. Φέρτης, Μπ. Αρβανίτη και Δ. Παπαδόπουλος στον «Βυσσινόκηπο»

Ένας Βυσσινόκηπος... φυτρώνει  στην κεντρική σκηνή του θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας, καθώς εκεί φιλοξενείται το αριστούργημα του Άντον Τσέχοφ, σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, με την Μπέττυ Αρβανίτη και τον Γιάννη Φέρτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Έργο προφητικό, καθώς προεικονίζει την επερχόμενη θύελλα της ρώσικης επανάστασης, θεωρήθηκε ο Βυσσινόκηπος, καθώς ο μεγάλος Ρώσος δραματουργός απεικονίζει σ’ αυτό την αμετάκλητη φθορά των μικροαστικών στρωμάτων, πού όπως οι ήρωές του παραμένουν προσκολλημένοι σε ένα μυθικό νοσταλγικό παρελθόν, χωρίς να κάνουν τίποτε παρά μόνο να το αναπολούν ακόμη και όταν ακούν τα τσεκούρια να χτυπούν δυνατά και να κόβουν τις αγαπημένες τους βυσσινιές…

Στην παράσταση του θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας, που βασίζεται σε καινούργια μετάφραση του τσεχοφικού κειμένου από την Χρύσα Προκοπάκη, παίρνουν ακόμη μέρος οι ηθοποιοί Κώστας Γαλανάκης, Στέλιος Ιακωβίδης, Βασίλης Καραμπούλας, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Τζίνη Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Μαρίνα Συμεού, Άρης Τρουπάκης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η  Ελένη Μανωλοπούλου και τη μουσική  ο Θοδωρής Αμπαζής, ενώ η χορογραφία είναι του Κωνσταντίνου Μίχου.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: