Νέες χορηγίες για τα αρχαία θέατρα

  • Μετά την εξασφάλιση της χορηγίας των 6 εκατομμυρίων ευρώ από τη Νομαρχία Πειραιά για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου του Διονύσου, η Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα» ανακοίνωσε νέες χορηγίες από αυτοδιοικητικούς θεσμούς της χώρας για τη διάσωση των αρχαίων θεάτρων.

Πιο συγκεκριμένα, χθες στη β συνέλευση του «Διαζώματος» στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως με 275 μέλη παρόντα και πολλούς φίλους, ανακοινώθηκαν οι χορηγίες της Νομαρχίας Θεσπρωτίας (100.000 ευρώ για το Θέατρο Γιτάνης), της Νομαρχίας Μαγνησίας (50.000 ευρώ για το Θέατρο Φθιωτίδων Θηβών που σταδιακά αποκαλύπτεται), της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας (20.000 ευρώ για την έκδοση ταινίας για τα αρχαία θέατρα Αιτ/νίας), της Νομαρχίας Ηρακλείου (7.000 ευρώ για το Θέατρο Γόρτυνας) και του Δήμου Χερσονήσου (5.000 ευρώ για το Θέατρο Χερσονήσου).

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος χαιρέτισε την πρωτοβουλία του «Διαζώματος», τονίζοντας τη σημασία της «συμμετοχής του πολίτη στον πολιτισμό». Ως προς το πρόγραμμα των εργασιών αναστήλωσης του θεάτρου του Διονύσου στον Ιερό Βράχο, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη ξεκαθάρισε ότι «θα εφαρμοστούν οι εγκεκριμένες μελέτες από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και ότι δεν έχει τεθεί θέμα επαναχρήσης», δέσμευση με την οποία συμφώνησε και τόνισε από την αρχή και ο πρόεδρος του «Διαζώματος», Σταύρος Μπένος. [Ριζοσπάστης, 14/12/2009]

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: