Την ερχόμενη Δευτέρα τα βραβεία των Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής

Εφθασε η ώρα για τα εφετινά βραβεία και τις τιμητικές διακρίσεις των Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής που απονέμει κάθε χρόνο η Ενωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, μαζί με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων. Την Επιτροπή Θεάτρου αποτελούν οι Ειρήνη Μουντράκη (πρόεδρος), Αριστούλα Ελληνούδη, Γρηγόρης Ιωαννίδης, Σάββας Πατσαλίδης, Δημήτρης Τσατσούλης, ενώ της Μουσικής οι Κυριάκος Λουκάκος (πρόεδρος), Γιώργος Λεωτσάκος, Γιώργος Μονεμβασίτης, Λιάνα Ρουσσιάνου-Πιπεράκη και Αλέξης Σπανίδης . Την τελετή θα παρουσιάσει ο Γιάννης Βούρος.

Οι υποψήφιοι για τα θεατρικά βραβεία Κάρολος Κουν 2009 είναι χωρισμένοι σε κατηγορίες. Για το ελληνικό έργο «διαγωνίζονται» οι Γιώργος Ηλιόπουλος, Μάνος Λαμπράκης, Δημήτρης Μαυρίκιος- Μάρα Βαρδάκα – Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης , για τη σκηνοθεσία οι Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Μαυρίκιος, Ρούλα Πατεράκη, Μάρθα Φριντζήλα και για την ερμηνεία οι Κώστας Καζανάς, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρία Πρωτόπαπα, Γιάννης Τσορτέκης. Επίσης θα δοθούν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις σε πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες από τον μουσικό χώρο, σε θεατρολογικά και μουσικά συγγράμματα.

Για την τιμητική διάκριση Νέου Δημιουργού υποψήφιοι είναι οι Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Σταύρος Γασπαράτος, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Μιχάλης Οικονόμου, Αναστασία Ρεβή. Το βραβείο Διεθνούς Ρεπερτορίου διεκδικούν οι Γιάννης Κακλέας, Στάθης Λιβαθινός, Νίκος Μαστοράκης, Νίκος Χατζόπουλος. Τέλος, για εφέτος έχει θεσπισθεί και βραβείο Αρχαίου Δράματος με υποψήφιους τους Νίκο Καραθάνο, Θωμά Μοσχόπουλο και Γιάννη Παρασκευόπουλο. Τα μεγάλα βραβεία θεάτρου και μουσικής θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της τελετής, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 12.00 μεσ. στην Αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

  • TO BHMA, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: