Δεύτερη χρονιά με το «Μάουζερ»

Επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά, από τις 6 Νοεμβρίου, η περσινή επιτυχία του θεάτρου Αττις «Μάουζερ» του Χάινερ Μίλερ, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.

Στην παράσταση, η οποία αφιερώνεται στη μνήμη του δασκάλου και συνεργάτη του Θεόδωρου Τερζόπουλου, Χάινερ Μίλερ, για τα 80 χρόνια από τη γέννησή του, συμμετέχουν η αγωνίστρια του ΕΛΑΣ Μαρία Μπέικου και ο Θεόδωρος Τερζόπουλος.

Εμπνευσμένο από το διδακτικό δράμα «Το μέτρο» του Μπρεχτ αλλά και την αισθητική του ιαπωνικού θεάτρου «Νο», και τοποθετημένο χρονικά στην εποχή του ρωσικού εμφυλίου πολέμου μεταξύ Μπολσεβίκων και υπερασπιστών του τσαρικού κατεστημένου, το «Μάουζερ» παρουσιάζει μια ιδιότυπη δίκη για να αναδείξει την πρωτόγονη δυναμική βίας που ενδέχεται να προκύψει στην εξέλιξη της οποιασδήποτε επανάστασης, απομακρύνοντάς την, τουλάχιστον προσωρινά, ριζικά από τους αρχικούς της στόχους και καθιστώντας ακόμα και τη μελλοντική επίτευξή τους εξαιρετικά αμφίβολη.

Τη μετάφραση υπογράφει η Ελένη Βαροπούλου, τη σκηνοθεσία – σκηνική εγκατάσταση ο Θεόδωρος Τερζόπουλος, τη μουσική ο Παναγιώτης Βελιανίτης. Παίζουν: Θανάσης Αλευράς, Στάθης Γράψας, Αντώνης Μυριαγκός, Αλέξανδρος Τούντας. Συμμετέχουν: Μαρία Μπέικου, Θεόδωρος Τερζόπουλος.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: