Αυλαία με Καραγκιόζη. 100 παραστάσεις και θίασοι απ όλο τον κόσμο στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας

  • Τριάντα θίασοι -ανάμεσά τους κι ένας της φυλής Ινουίτ του Καναδά- θα δώσουν πάνω από 100 παραστάσεις στην πιο πολύχρωμη γιορτή που συμπληρώνει φέτος τα 11 της χρόνια και διοργανώνεται στο Κιλκίς.

  • Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας θα γίνει από τις 29 Σεπτεμβρίου ως τις 13 Οκτωβρίου με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία.

Ο θίασος «Μilo e Οlivia» από την Ιταλία
Ο θίασος «Μilo e Οlivia» από την Ιταλία

Καλλιτέχνες, κουκλοπαίχτες και θίασοι από την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και την Ωκεανία -οι περισσότεροι από τους οποίους έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα- παρουσιάζουν με κέφι και δημιουργικότητα μερικές από τις καλύτερες παραστάσεις στον κόσμο.

Συγκεκριμένα θα εμφανιστούν καλλιτέχνες από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, τη Γεωργία, την Αυστραλία, την Ινδονησία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αργεντινή, τον Καναδά (φυλής Ινουίτ), την Ελβετία, τη Γαλλία και φυσικά την Ελλάδα.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας περιλαμβάνουν καλλιτεχνικά δρώμενα και παρεμβάσεις στους δρόμους του Κιλκίς, πέντε σεμινάρια-εργαστήρια, μία διημερίδα για το κοινωνικό θέατρο, διάφορες εκδηλώσεις στα μπαράκια της πόλης και δύο εκθέσεις, μία με κούκλες και φιγούρες από την Ινδονησία και μία γλυπτικής με κούκλες φτιαγμένες από ρίζες δέντρων, ενώ θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους stop motion και animation από Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα.

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει με την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Μεγαλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» από τον καραγκιοζοπαίκτη Χρήστο Στανίση, ο οποίος υπήρξε μαθητής του Ευγένιου Σπαθάρη.

Στο κλείσιμο του Φεστιβάλ η όπερα της Βαρκελώνης συμπράττει με το Φεστιβάλ σε μια παραλλαγή του έργου «Ο Πέτρος κι ο λύκος» του Προκόφιεφ, μια παράσταση με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Δημοτικό θέατρο Κιλκίς, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και σε άλλους χώρους, ενώ κάποιες από αυτές μεταφέρονται στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: