«Σφενδόνη» συναντά «Οπερα»

  • Η Αννα Κοκκίνου θα συνεργαστεί με την ομάδα του Θοδωρή Αμπαζή

Το θέατρο «Σφενδόνη» της Αννας Κοκκίνου και η Ομάδα Οπερα του Θοδωρή Αμπαζή ενώνουν τις δυνάμεις τους και εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με το κλασικό έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Τζον Μίλινγκτον Σινγκ (1871-1909) «Καβαλάρηδες στη θάλασσα».

Σκηνή από τον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου, που στις 15 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί στο θέατρο της Κοκκίνου

Σκηνή από τον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου, που στις 15 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί στο θέατρο της Κοκκίνου

Γραμμένη το 1903, η μονόπρακτη αυτή τραγωδία θα παρουσιαστεί το χειμώνα στο θέατρο «Σφενδόνη» σε μετάφραση Ανθής Λεούση, σκηνοθεσία Αννας Κοκκίνου, μουσική Θοδωρή Αμπαζή, σκηνικά και διαμόρφωση χώρου Ισμήνης Καρυωτάκη. Στη διανομή η Αννα Κοκκίνου και από την Ομάδα «Οπερα» η Τζωρτζίνα Δαλιάνη και η Φανή Παναγιωτίδου.

Η ομάδα Οπερα, που ιδρύθηκε το 2000 από αποφοίτους της Δραματικής Σχολής του θεάτρου «Εμπρός» υπό την καθοδήγηση του συνθέτη και σκηνοθέτη Θοδωρή Αμπαζή, θα παρουσιάσει από τις 15 Οκτωβρίου στο θέατρο «Σφενδόνη» και τον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου. Ξαναδουλεμένη η παράσταση (ανέβηκε για λίγες παραστάσεις το Μάιο στο «Bios») συνιστά μια σύγχρονη προσέγγιση ενός από τα πλέον ανθρωποκεντρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Στόχος της ομάδας είναι να διερευνά τη δυνατότητα επιβίωσης κλασικών έργων σε μια νέα, σύγχρονη ανάγνωση. Με Μολιέρο άλλωστε ξεκίνησε οκτώ χρόνια πριν, τις «Σοφολογιότατες» στο Εθνικό Θέατρο.

Ατού της στη φετινή προσπάθεια η μετάφραση της Χρύσας Προκοπάκη (που έγινε για την παλαιότερη παράσταση του Λευτέρη Βογιατζή). Τη σκηνοθεσία και τη μουσική υπογράφει ο Θ. Αμπαζής, τα σκηνικά-κοστούμια η Ελένη Μανωλοπούλου, την κίνηση η Ζωή Χατζηαντωνίου. Παίζουν οι: Δανάη Σαριδάκη, Ν. Γιαλλελής, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Ν. Κοψίδας, Κ. Κορωναίος, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Γ. Κλίνης, Φανή Παναγιωτίδου και Λ. Μπατής. Εως 22 Νοεμβρίου.

Στο «Σφενδόνη» θα επανέλθει και το «Λα Πουπέ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη με την Αννα Κοκκίνου, η καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της προηγούμενης σεζόν. Τον Νοέμβριο, μόνο Σάββατο και Κυριακή στις 7 μ.μ. [Ελευθεροτυπία, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009]

  • ΥΓ. Η κυρία Κοκκίνου πότε θα πληρώσει τον κόσμο στον οποίο χρωστάει;
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: