Μυστηριώδης διάλογος με Σέξπιρ

  • Το Ντόιτσες Τεάτερ δεν συμμετέχει μόνο στο Φεστιβάλ Αθηνών. Η «Μηχανή Αμλετ» του Χάινερ Μίλερ, μια παράσταση που πρωτοανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στις 8 Δεκεμβρίου 2007 στο περίφημο γερμανικό θέατρο σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Ντιμίτερ Γκότσεφ, παρουσιάζεται αύριο (9 μ.μ.) στη σκηνή «Κοτοπούλη» του Εθνικού Θεάτρου.

  • Με τη «Μηχανή Αμλετ» ο Χάινερ Μίλερ ξεκινά έναν μακρόχρονο διάλογο με το έργο του Ουίλιαμ Σέξπιρ. Εγραψε το ανοίκειο και μυστηριώδες αυτό κείμενο το 1977 παράλληλα με τη μετάφραση του «Αμλετ» για την παραγωγή του Μπένο Μπεσόν στο Ντόιτσες Τεάτερ. Συμπεριέλαβε σε αυτό χαρακτήρες και σκηνές-κλειδιά από το έργο του Σέξπιρ, χωρίς όμως να αντιγράφει τη δράση και τους διαλόγους.
  • Ο Αμλετ, ή μάλλον ένας ηθοποιός που παίζει τον Αμλετ και την Οφηλία στη μεταφορά του Ντιμίτερ Γκότσεφ για το Ντόιτσες Τεάτερ, εμφανίζεται ως στοιχειωμένο φάντασμα ιστορικών προσώπων. Σε ένα εφιαλτικό σενάριο συγκρούονται διαφορετικές και αντιθετικές συλλογικές εμπειρίες και αναδύονται πολλοί συσχετισμοί με την ευρωπαϊκή ιστορία. Πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο σκηνοθέτης. Παίζουν ακόμη οι ηθοποιοί Αλεξάντερ Κουόν και Βάλερι Τσεπλάνοβα.

** Με ελληνικούς υπέρτιτλους στις 9 μ.μ. (Πανεπιστημίου 48, τηλ 210-3305074)

  • Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: