Αθήνα, έχεις ταλέντο

  • Οι νεανικές ομάδες έχουν θεατρικό στέκι κι αυτό το καλοκαίρι. Το φεστιβάλ «off-off Athens» στο φουαγέ τού «Επί Κολωνώ»

Την καλοκαιρινή ξηρασία, που επικρατεί κατά κανόνα στο εξωφεστιβαλικό, βέβαια, θεατρικό τοπίο της Αθήνας, ήρθε να αλλάξει μια νεανική διοργάνωση, που θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου. Πρόκειται για το φεστιβάλ «off-off Athens», που διοργανώνει το θέατρο «Επί Κολωνώ».

Η ομάδα «Από Σπόντα» (Ράνια Παπαδάκου, Γιάννης Κουμούνδρος, Λίνα Εξάρχου και Παύλος Βουτσίνος) παρουσιάζει αύριο και μεθαύριο την κωμωδία της «Δεν θέλω να ξέρεις»

Η ομάδα «Από Σπόντα» (Ράνια Παπαδάκου, Γιάννης Κουμούνδρος, Λίνα Εξάρχου και Παύλος Βουτσίνος) παρουσιάζει αύριο και μεθαύριο την κωμωδία της «Δεν θέλω να ξέρεις»

Ο τίτλος «off-off Athens» θέλει να υποδηλώσει όχι μόνο τον φυσικό τόπο διεξαγωγής του, που είναι όντως ένα off-off θέατρο, δηλαδή το φουαγέ τού «Επί Κολωνώ». Αλλά και το ότι οι 23 ομάδες που συμμετέχουν ανθούν εκτός της καθιερωμένης αθηναϊκής θεατρικής πραγματικότητας. Η κάθε μια θα παρουσιάσει τη δουλειά της -που δεν υπερβαίνει τα 50 λεπτά- σε δύο συνεχείς μέρες (Δευτέρα και Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο).

Είναι η δεύτερη χρονιά που το θέατρο «Επί Κολωνώ» οργανώνει το φεστιβάλ, θέλοντας να δώσει βήμα σε μικρές ομάδες να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν με το κοινό. Η ιδέα ξεκίνησε τον προπερασμένο χειμώνα. Στα ενδιάμεσα των κανονικών παραστάσεων, διάφορες ομάδες παρουσίαζαν στο φουαγέ μικρές παραστάσεις. Ορισμένες από αυτές διακρίθηκαν και συνέχισαν την πορεία τους. «Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και περήφανους!», λέει η Δάφνη Λαρούνη, μέλος της ομάδας «Νάμα» και υπεύθυνη για το φεστιβάλ. Για να είναι πιο «μαζεμένο», το μετέφεραν το καλοκαίρι. «Ετσι και το θέατρο θα έχει ζωή όλο το χρόνο και το φεστιβάλ θα έχει μεγαλύτερη επικοινωνιακή επιτυχία», σκέφτηκαν. Ο χώρος και η τεχνική υποστήριξη παρέχονται δωρεάν στις ομάδες και το εισιτήριο είναι χαμηλό (5 ευρώ ).

Αυτή την εβδομάδα θα παρουσιαστούν: «Το τελευταίο botox» του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη, μια μαύρη κωμωδία για μια φαινομενικά καθωσπρέπει οικογένεια βορείων προαστίων (σήμερα). Τετάρτη και Πέμπτη η ομάδα «Από Σπόντα» παρουσιάζει μια κωμωδία γεμάτη ζωντανή μουσική και τραγούδια με τίτλο «Δεν θέλω να ξέρεις». Οι Λωτοφάγοι με την παράσταση «Μια φορά την εβδομάδα» (Παρασκευή, Σάββατο) κλείνουν την πρώτη εβδομάδα.[ΕΛΕΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, Ελευθεροτυπία, Τρίτη 2 Ιουνίου 2009]

Οι Παναγιώτης Κακατσίδης, Κωνσταντίνος Λιναρδάκης και Νίκος Πυροκάκης στη σουρεαλιστική κωμωδία «Ο Φρίντριχ Νίτσε και το τραπέζι» (29/6-30/7)

Οι Παναγιώτης Κακατσίδης, Κωνσταντίνος Λιναρδάκης και Νίκος Πυροκάκης στη σουρεαλιστική κωμωδία «Ο Φρίντριχ Νίτσε και το τραπέζι» (29/6-30/7)

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: