«Μηχανή Άμλετ» από το Deutsches Theater στις 5 Ιουνίου

  • «Μηχανή Άμλετ» (Hamletmachine) του Χάινερ Μίλερ από  το Deutsches Theater στο Εθνικό Θέατρο για μία μοναδική παράσταση στις 5 Ιουνίου
  • Στα πλαίσια της γενικότερης συνεργασίας με το Deutches Theater του Βερολίνου, το περίφημο γερμανικό θέατρο (Θέατρο της Χρονιάς στις γερμανόφωνες χώρες το 2008) θα φιλοξενηθεί  από το Εθνικό Θέατρο σε μία και μοναδική παράσταση του έργου του Χάινερ Μίλερ «Μηχανή Άμλετ» σε σκηνοθεσία Dimiter Gotscheff, που θα δοθεί στη Σκηνή Κοτοπούλη με την σύμπραξη του Ελληνικού Φεστιβάλ.
  • Ο Dimiter Gotscheff μετά το «Germania.Stücke» και τους «Πέρσες», έρχεται αντιμέτωπος, ακόμα μια φορά με ένα κείμενο του Χάινερ Μίλερ, ανεβαίνοντας ο ίδιος στη σκηνή, σε μια παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις 8 Δεκεμβρίου 2007 στο Deutsches Theater, στις 5 Ιουνίου στη Σκηνή Κοτοπούλη.
  • Το έργο του Χάινερ Μίλερ «Hamletmachine» εκκινεί από τον μακρόχρονο διάλογο του συγγραφέα με έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Ο Χάινερ Μίλερ έγραψε αυτό το ανοίκειο και μυστηριώδες κείμενο το 1977 παράλληλα με την μετάφραση του Άμλετ για την παραγωγή του Benno Besson στο Deutsches Theater. Συμπεριέλαβε χαρακτήρες και σκηνές – κλειδιά από το έργο του Σαίξπηρ χωρίς όμως να αντιγράφει τη δράση και τους διαλόγους. Ο Άμλετ ή μάλλον ένας ηθοποιός που παίζει τον Άμλετ και την Οφηλία στην μεταφορά του Dimiter Gotscheff για το Deutsches Theater εμφανίζεται ως στοιχειωμένο φάντασμα ιστορικών προσώπων. Σε ένα εφιαλτικό σενάριο, συγκρούονται διαφορετικές και αντιθετικές συλλογικές εμπειρίες και αναδύονται πολλοί συσχετισμοί με την Ευρωπαϊκή ιστορία.

Η ταυτότητα της παράστασης

  • Σκηνοθεσία: Dimiter Gotscheff. Σκηνικά – κοστούμια: Mark Lammert. Δραματολόγος: Bettina Schültke. Φωτισμοί: Henning Streck. Μακιγιάζ: Andreas Müller. Βοηθός σκηνογράφου: Ulrich Belaschk. Βοηθός ενδυματολόγου: Nehle Balkhausen. Βοηθός σκηνοθέτη: Jakob Fedler. Παίζουν: Dimiter Gotscheff, Alexander Khuon, Valery Tscheplanowa
  • Διάρκεια: 1 ώρα
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: