Θέατρο για παιδιά από την Αλβανία και τη Βουλγαρία

  • Με στόχο «να κρατηθούν ζωντανές οι εθνικές γλώσσες και κουλτούρες και τα μικρά παιδιά να έρθουν σε επαφή μαζί τους μέσα από το κατεξοχήν πολιτιστικό γεγονός που έχει σχέση με την γλώσσα, το θέατρο», η Καλλιτεχνική Εταιρεία Αργώ διοργανώνει δύο διήμερα παραστάσεων παιδικού θεάτρου, στο θέατρο «Αργώ», στο Μεταξουργείο (Ελευσινίων 15), μια γειτονιά όπου κατοικούν και εργάζονται πολλοί οικονομικοί μετανάστες.
  • Η διοργάνωση, με γενικό τίτλο «Θέατρο για παιδιά από τη γειτονιά μας», θα φιλοξενήσει αυτό το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Παιδικό Θέατρο της Αλβανίας, το οποίο θα παρουσιάσει (σήμερα στις 17.00 και αύριο στις 11.00 και στις 17.00) τα έργα Η τρέλα των χρωμάτων της Klaudia Hila και το κλασικό παραμύθι Τα 3 γουρουνάκια. Τη σκυτάλη θα πάρει, το επόμενο Σαββατοκύριακο, το Θέατρο PAN από την Βουλγαρία, που θα παρουσιάσει, στις ίδιες ώρες, το έργο… Παραμύθι ν’ αρχινήσει του Παναϊότ Τζάνεβ. Να σημειωθεί ότι για κάθε παράσταση θα δοθούν δωρεάν προσκλήσεις από τον ξενόγλωσσο ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Αθηναίων 104.4, ενώ ισχύουν και εισιτήρια Εργατικής Εστίας.
  • Η διοργάνωση, η οποία στηρίζεται από το Διαπολιτισμικό Κέντρο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων, έχει στόχο, τα επόμενα χρόνια, να διευρυνθεί, περιλαμβάνοντας παραστάσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, δημιουργώντας μια ετήσια γιορτή για τα παιδιά των μεταναστών που ζουν και μεγαλώνουν στη χώρα μας. [Η Αυγή, 25/04/2009]
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: