Μήδεια η Κάτια Δανδουλάκη

  • Προχώρησε η διανομή της «Μήδειας» του Μποστ που θα ανεβάσει το καλοκαίρι ο Πέτρος Φιλιππίδης, με Μήδεια την Κάτια Δανδουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, λοιπόν, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης θα ερμηνεύσει την… Καλόγρια, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος την Αντιγόνη και ο Γιώργος Γαλίτης την Τροφό. Ο Λαέρτης Μαλκότσης έκλεισε να παίξει τον Ιάσονα, ο Μάνος Παπαγιάννης τον Ευριπίδη και ο Πάνος Σταθακόπουλος τον Οιδίποδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, ο Πέτρος Φιλιππίδης μαζί με τον Γαλίτη και τον Γιώργο Λέφα θα κάνουν μικρές επεμβάσεις-προσθήκες στο κείμενο του Μποστ, προκειμένου να υπάρχουν αναφορές στη σύγχρονη πραγματικότητα. Τα σκηνικά θα φιλοτεχνήσει ο Μανόλης Παντελιδάκης, τα κοστούμια θα φτιάξει ο Κώστας Βελινόπουλος, τη μουσική θα υπογράψει ο Γιούρι Στούπελ και, τέλος, τις χορογραφίες η Ελπίδα Νίνου.

Μήδεια η Κάτια Δανδουλάκη
  • Αλλον Αλβανό γαμπρό θα έχουν το καλοκαίρι οι «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» και άλλον τον χειμώνα. Μπορεί ο Δημήτρης Τσέλιος να έκλεισε να αναλάβει τον ρόλο αυτό στην καλοκαιρινή περιοδεία του έργου των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», στην παράσταση όμως που θα δούμε τον επόμενο χειμώνα στο «Λαμπέτη» τον ίδιο ρόλο θα τον αναλάβει άλλος ηθοποιός. Και αυτός δεν θα είναι άλλος από τον Θεοχάρη Ιωαννίδη, που μας συστήθηκε φέτος τον χειμώνα ως ο μεγάλος γιος των «Λατρεμένων γειτόνων» που βλέπουμε στο Μεγάλο Κανάλι.
Μήδεια η Κάτια Δανδουλάκη
  • Ο Γιάννης Βούρος ετοιμάζεται να κάνει ένα δικό του θεατρικό χτύπημα τον επόμενο χειμώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκλεισε το θέατρο «Προσκήνιο» της οδού Καπνοκοπτηρίου και διαβάζει αρκετά θεατρικά έργα προκειμένου να καταλήξει στο καταλληλότερο. Ψάξε Γιάννη, ψάξε, κατά το Τρέξε Λόλα, τρέξε και ελπίζουμε να κάνεις την πιο ενδιαφέρουσα επιλογή.
  • Μαζί στον «Κλήρο του μεσημεριού» -μία από τις αρτιότερες παραστάσεις που παίζεται μέχρι την Κυριακή στο Πειραιώς 260 και πρέπει να σπεύσετε να δείτε γιατί θα νιώσετε τι σημαίνει θεατρική μέθεξη- μαζί και στους «Πέρσες». Νίκος Κουρής και Αμαλία Μουτούση συμφώνησαν να δουλέψουν και το καλοκαίρι μαζί, πρωταγωνιστώντας στους «Πέρσες» του Εθνικού. Η «χημεία» τους λειτουργεί εξαιρετικά και εμείς περιμένουμε με ενδιαφέρον και το νέο τους «πάντρεμα» στην παράσταση που θα κάνει ο Ντίμιτερ Γκότσεφ. [Βασίλης Μπουζιώτης, ΕΘΝΟΣ, 10/04/2009]
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: