«Κρατική απαξία του σύγχρονου θεάτρου»

  • Με τη δεύτερη δόση των προπέρσινων επιχορηγήσεων να μην έχει καταβληθεί ακόμα και το ποσό της επιχορήγησης του τρέχοντος έτους να είναι στον αέρα, εκπρόσωποι 15 επιχορηγούμενων θιάσων συνέταξαν επιστολή προς τον υπ. Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά: «Παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια το σταδιακό εκφυλισμό του θεσμού των επιχορηγήσεων, που φοβόμαστε ότι αντανακλά τη στάση της Πολιτείας απέναντι στο Θέατρο, […] ζητάμε μια συνάντηση μαζί σας για να ακούσουμε από επίσημα χείλη τη θέση της Πολιτείας».
  • H επιστολή εστάλη στις 9 Μαρτίου, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση και τη συνυπογράφουν οι: Τερζόπουλος, Βογιατζής, Αντύπας, Παπαγεωργίου, Καλογεροπούλου, Αρβανίτη, Θεοδωρόπουλος, Αρμένης, Ευαγγελάτος, Χρονόπουλος, Βουτέρης, Τάρλοου, Σκότη, Νικηφόρος Παπανδρέου.
  • Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος διερωτάται στη συνομιλία του με τον ΕΤ: «Δεν τον αφορά τον υπουργό να συνομιλήσει με την αφρόκρεμα του θεάτρου για το μέλλον του; Είναι δυνατόν να δίνονται μόνο 3 εκατ. ευρώ στα 70 επιχορηγούμενα θέατρα και 33 εκατ. ευρώ στο Εθνικό, το ΚΘΒΕ και τη Λυρική;».Και ο Δημήτρης Τάρλοου συμπληρώνει: «Πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Θα συνεχίσει το κράτος να επιχορηγεί τα θέατρα; Αν το ΥΠΠΟ δεν θέλει να υπάρχουν επιχορηγούμενα θέατρα, να δούμε τι επίπτωση θα έχει αυτό στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου. Προς το παρόν πάντως το 95% του προϋπολογισμού του ΥΠΠΟ πάει σε αρχαιολογικής φύσεως ανάγκες και μόνο το 5% διατίθεται για το σύγχρονο θέατρο».
  • ΜΠΛΑΤΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, Ελεύθερος Τύπος, Τετάρτη, 18.03.09
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε