«Οσκαρ» θεατρικής ακρίβειας – τιμές που αγγίζουν τα 50 και 80 ευρώ το άτομο!

  • Η Αθήνα διαθέτει περίπου 125 θέατρα. Το πώς επιβιώνουν το ξέρει το φυλλοκάρδι, το ταλέντο, η αφοσίωση, το κουράγιο, το πείσμα, το ψώνιο των ηθοποιών. Ας όψεται η σαγηνευτική λάμψη της σκηνής και η ευεργετική θαλπωρή του χειροκροτήματος.
  • Αυτό τον καιρό δύο μουσικοθεατρικά έργα κατέχουν αδιαφιλονίκητα το «Οσκαρ» ακριβότερου εισιτηρίου στην πρωτεύουσα, με τιμές που αγγίζουν τα 50 και 80 ευρώ το άτομο! Τιμές διπλάσιες, τριπλάσιες και τετραπλάσιες από το σύνηθες αντίτιμο των 20 ευρώ (σπανίως 25) και των 15 ευρώ στις μικρότερες σκηνές.

* Στη μετεπιθεώρηση του Λάκη Λαζόπουλου «Ο βιοπαλαιστής στη στέγη», με τον ίδιο πρωταγωνιστή ως φουκαρά ανερχόμενο κομπιναδόρο Ελληνα στο «Θέατρον», το πιο ακριβό εισιτήριο είναι 50 ευρώ. Ακολουθούν 35, 30 ευρώ, 22 ευρώ το φοιτητικό, 15 ευρώ για άνω των 65.

* Στο μιούζικαλ «Το κλουβί με τις τρελές» με πρωταγωνιστές τον Σταμάτη Φασουλή και τον Γιάννη Μπέζο ως αδελφές ψυχές στο «Παλλάς», το ακριβότερο εισιτήριο είναι 80 ευρώ. Έπονται τιμές των 60, 50, 45, 30, 25 και 20. Να θυμίσουμε ότι και τα δύο θέατρα αγγίζουν 1.000 θέσεις έκαστο.

  • Οι δύο προαναφερθείσες παραστάσεις είναι πολυμελείς, διαθέτουν εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια, διάφορα φρου-φρου κι αρώματα. Κόστος υψηλό, που δικαιολογεί τις τόσο τσιμπημένες τιμές; Οι πρωταγωνιστές τους έχουν ένα ευρύ κοινό, λαϊκό στην πλειονότητά του (η τηλεόραση βάζει το χεράκι της με διαφορετικό τρόπο στις περιπτώσεις Λαζόπουλου και Μπέζου). Δεν θα έπρεπε να πείσουν τους παραγωγούς να συμπιέσουν τις τιμές σε μια εποχή διεθνούς κρίσης κι επερχόμενης στην Ελλάδα; Εκτός αν καμαρώνουμε ότι έτσι γινόμαστε Λονδίνο και Μπρόντγουεϊ.

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 10/03/2009
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: