Όταν το θέατρο συνδέεται με τον δρόμο…

  • Τι θα συμβεί αν οι θεατές εμπλακούν στο θεατρικό γεγονός κατά τη διαδικασία της παραγωγής του; Την απάντηση στο ερώτημα θα επιχειρήσει ο «Χώρος Αμλετ», τουτέστιν μια ομάδα καλλιτεχνών η οποία με βάση το κείμενο του Σαίξπηρ αποφάσισε να μπλέξει το  θέατρο και  την καθημερινή ζωή, να δει  το σώμα της πόλης σε σχέση με το σώμα του Άμλετ, ένα σώμα που διαδηλώνει και πληγώνεται ζητώντας επίμονα κάτι.
  • Ο Χώρος Άμλετ είναι μια δοκιμή παράστασης, μια ανοιχτή πρόβα. Η ιδέα προέκυψε από ένα σεμινάριο πάνω στον Αμλετ του Σαίξπηρ που γινόταν τις μέρες της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και της εξέγερσης που ακολούθησε. «Για κάποιο λόγο που ακόμα διερευνούμε, το κείμενο που είχαμε στα χέρια μας απέκτησε μια διαφορετική, επείγουσα σημασία. Τα ερωτήματα που θέτει έγιναν ξαφνικά, εν μία νυκτί, πραγματικά επείγοντα, όπως και είναι, και δεν ξέραμε πού σταματάει το θέατρο και πού αρχίζει η καθημερινή ιστορία. Τα λόγια του Άμλετ ‘Θεέ μου έρημος. Τι έρημος είναι αυτός ο κόσμος’, τα οποία καταλαβαίναμε στο περίπου, βρήκαν την ακριβή θέση τους στη Σόλωνος, στο ύψος της Μπενάκη, ένα πρωί του Δεκέμβρη όπου δεν υπήρχε ψυχή, μόνο ένα αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο καμένο, ή στη σιωπή των ανθρώπων, σταθερή και επίμονη, στη γωνία Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Κάναμε πρόβες στους δρόμους των γεγονότων, στα Εξάρχεια, στην Πανεπιστημίου, σε πορείες, σε λεωφορεία, σε σημεία-ρήγματα της πόλης, όπως στον ανοιχτό πλέον Ηριδανό. Αναζητούμε τα ερωτήματα που συγκροτούν το κοινωνικό σώμα της πόλης, θέλουμε να προβάλλουμε τον Άμλετ στα πρόσωπα των ανθρώπων της Αθήνας, τον απευθύνουμε εκεί σημειώνει η σκηνοθέτις της ανοιχτής παράστασης Ιωάννα Ρεμεδιάκη η οποία είχε και την  «μεταμορφωτική» σύλληψη της ιδέας.
  • Στην παράσταση συμμετέχουν ακόμη η Μαίρη Ασπρου ως βοηθός σκηνοθέτη, ενώ «δοκιμάζουν» μαζί τους οι: Αριάδνη Ζήλου,  Αργυρώ Λογαρά, Νάντια Παυλάκη, και Άγγελος Χατζάς. Παραστάσεις θα δίνονται από τις 5 μέχρι τις 14 Μαρτίου (Τρίτη, Πέμπτη: 10.15 μ.μ. Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 9 μ.μ.) στο χώρο «Κινητήρας Στούντιο» (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη).
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: