«Φάουστ» στο Εθνικό Θέατρο – με πέντε σκηνοθέτες!

Σκηνοθέτες και ηθοποιοί του «Φάουστ» σε... μια προσπάθεια επιστροφής στην αθωότητα...

Σκηνοθέτες και ηθοποιοί του «Φάουστ»...

  • Το κλασικό αριστούργημα του Γκαίτε, τον Φάουστ, επέλεξαν προκειμένου να προχωρήσουν σε ένα σκηνικό πείραμα οι πέντε σκηνοθέτες που συγκεντρώθηκαν κάτω από την ομπρέλα του Εθνικού Θεάτρου και παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους από χθες [25/02/2009] στη Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», στο κτίριο Τσίλερ της οδού Αγίου Κωνσταντίνου.
  • Το κείμενο, στη μετάφραση του Πέτρου Μάρκαρη, διαιρείται σε πέντε μέρη και παρουσιάζεται μέσα από πέντε διαφορετικές αλληλοδιαδοχικές προσεγγίσεις, σε μια απόδοση ζωντανή και σύγχρονη, από τους Γιώργο Γάλλο, Βασίλη Μαυρογεωργίου, Αργύρη Ξάφη, Αργυρώ Χιώτη και την Ομάδα Blitz (Γιώργος Βαλαής, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής), με τη συνεργασία της θεατρολόγου Έλενας Καρακούλη. Όλοι αυτοί, συγκροτώντας μια δυναμική ομάδα νέων σκηνοθετών και ηθοποιών, δουλεύοντας μαζί σε διαφορετικές κατευθύνσεις αλλά με κοινό άξονα την ιστορία του Φάουστ, καταθέτουν το αποτέλεσμα της δουλειάς και του διαλόγου τους πάνω στα μεγάλα θέματα που θέτει το κλασικό κείμενο: τη δύναμη του έρωτα, το αδιέξοδο της γνώσης και του ορθολογισμού, την επιθυμία για επιστροφή στην αθωότητα, τις σπαρακτικές αντιφάσεις της ίδιας της ανθρώπινης φύσης.

Στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, εκτός των παραπάνω, παίρνουν μέρος και οι ηθοποιοί Δέσποινα Κούρτη, Αριάν Λαμπέντ, Χρήστος Λούλης, Γιάννος Περλέγκας και Εύη Σαουλίδου. Τα σκηνικά επιμελήθηκε η Εύα Μανιδάκη, τα κοστούμια η Κυριακή Τσίτσα και τη μουσική ο Ανρί Κεργκομάρ.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: