ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΑΛΕΓΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Φάτσες» για γέλια και για κλάματα στη σκηνή

Οι Άννα Πολυτίμου, Μανώλης Δεστούνης,  Ελεάνα Απέργη, Γιάννης Καλαντζόπουλος,  Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Χαρά Τσιώλη  παίζουν στην παράσταση «Λόγω φάτσας»
Μια παλαίμαχη ηθοποιός των θρυλικών θεατρικών μπουλουκιών, η γεροντοκόρη αδελφή της, ένας φιλόδοξος σκηνοθέτης, ο Άγιος Βασίλης και μια γαλοπούλα μπλέκονται μεταξύ τους, με αφορμή το γύρισμα ενός τηλεοπτικού σποτ που δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Είναι η υπόθεση του γλυκόπικρου έργου «Λόγω φάτσας» του Γιώργου Διαλεγμένου, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κομνηνού στο Θέατρο του Μύλου από το Θεσσαλικό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας) την Παρασκευή.«Στην παράσταση «Λόγω φάτσας» προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τους ήρωες ουσιαστικά, με βάση το «δίκιο» τους. Οι χαρακτήρες του έργου «είναι», δεν υποκρίνονται ότι «είναι». Με αμεσότητα και λιτά υποκριτικά μέσα προσπαθήσαμε να βαδίσουμε πάνω στη λεπτή γραμμή που διαγράφεται ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα, όπως ακριβώς επιτάσσει το κείμενο» σημειώνει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κομνηνός για το έργο, οι ετερόκλητοι ήρωες του οποίου ισορροπούν ανάμεσα στο κωμικό και στο δραματικό. Η υπόθεση του έργου αφορά δύο ηλικιωμένες γυναίκες, μία πρώην ηθοποιό (Ελεάνα Απέργη) και την αδελφή της (Άννα Πολυτίμου), που έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε περιοδείες θεατρικών μπουλουκιών στη μεταπολεμική ελληνική επαρχία. Ζουν στην Αθήνα με τον μισότρελο αδελφό τους (Γιάννης Καλαντζόπουλος) και την οικογένεια συμπληρώνει ο άτακτος γάτος τους, ο Βαρόνος.

Η μίζερη καθημερινότητά τους που συντηρείται με την ανακύκλωση εικόνων και βιωμάτων του «ένδοξου» παρελθόντος, ανατρέπεται όταν η ηθοποιός δέχεται μια απροσδόκητη πρόταση να πρωταγωνιστήσει, λόγω φάτσας, σε ένα ευτελές διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ για μια αυστριακή φίρμα που πουλάει γαλοπούλες για τα Χριστούγεννα. Ένας ηλικιωμένος πρώην κατάδικος για ανθρωποκτονία (Μανώλης Δεστούνης) θα υποδυθεί, επίσης λόγω φάτσας, τον Άγιο Βασίλη στο σποτ. Η εισβολή του φαντασμένου νεαρού σκηνοθέτη (Λεωνίδας Γιαννακόπουλος) και της βοηθού του (Χαρά Τσιώλη) με το τηλεοπτικό συνεργείο τους στο σπίτι της ιδιόμορφης οικογένειας αναστατώνει τη ζωή των δύο γυναικών. ΤΑ ΝΕΑ: Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΙΝFΟ: Το έργο «Λόγω φάτσας» του Γιώργου Διαλεγμένου ανεβαίνει στο Θέατρο του Μύλου (Λάρισα, τηλ. 2410-533.417) από το Θεσσαλικό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας) την Παρασκευή στις 21.00.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: