Μάνα και κόρη, μια ολέθρια σχέση…

Μάνα και κόρη, μια ολθρια σχση…

Σε ένα αγροτόσπιτο πάνω στο λόφο, έξω από την κωμόπολη του Λινέιν, κατοικούν η Μορίν και η Μεγκ. Η κόρη και η μάνα. Η κόρη είναι μια πρώην «βασίλισσα της ομορφιάς», που πήγε να βρει την τύχη της στην Αγγλία αλλά γύρισε πίσω άπραγη και αποτυχημένη. Η μάνα είναι η δύναμη του κακού.Είναι ανικανοποίητη, δύστροπη, σκέφτεται συνεχώς τον εαυτό της. Θέλει την κόρη δούλα της.

«Η Μορίν είναι 40 ετών αλλά συμπεριφέρεται σαν μια έφηβη που δεν μπορεί να κόψει τον ομφάλιο λώρο. Εξαρτάται πολύ από τη μάνα της. Η σχέση τoυς είναι ενστικτώδης. Ακολουθεί το φυσικό νόμο της δράσης – αντίδρασης με ολέθρια αποτελέσματα», παρατηρεί η «κόρη» Ναταλία Τσαλίκη. Η «μητέρα» Ερση Μαλικένζου προσθέτει: «Η Μεγκ είναι μια ανήμπορη και μεγάλη σε ηλικία γυναίκα, που έχει συνδέσει την επιβίωσή της με την κόρη της. Και ουσιαστικά μόνο αυτό την ενδιαφέρει: η επιβίωσή της. Τίποτε άλλο».

Γιατί όμως συχνά διαφεύγει από τους γονείς η δυνατότητα να χαρούν πραγματικά τα παιδιά τους κι αντ’ αυτού τα καταδυναστεύουν; «Γιατί έχουν τόσα πολλά άλυτα ζητήματα με το δικό τους εαυτό που στη ζωή τους δεν έχουν περίσσευμα μεγαλοψυχίας και κατανόησης. Γι’ αυτό βλέπουν το παιδί τους ως μια προέκταση δική τους.

Ως μια πρόφαση για να πάρουν ρεβάνς για τη χαμένη τους ζωή. Ομως η αληθινή αγάπη προς το παιδί μας έρχεται μόνο μετά τη συγχώρεση, την κατανόηση και τη συμφιλίωση με τον εαυτό μας», λέει κατηγορηματικά η Ναταλία Τσαλίκη.

Το θέατρο Βικτώρια μετατρέπεται σε ιρλανδέζικη παμπ για τις ανάγκες του έργου του Μάρτιν Μακ Ντόνα, που ξεκινά από τη μαύρη κωμωδία για να καταλήξει στην οικογενειακή τραγωδία. Η σκηνοθέτιδα Νικαίτη Κοντούρη ήθελε «να βάλει τους θεατές στην ατμόσφαιρα του έργου πριν από την παράσταση. Ετσι, στο φουαγιέ παίζει ζωντανή μουσική, ενώ στους θεατές προσφέρεται δωρεάν ιρλανδέζικη μπίρα».

Info

«Η βασίλισσα της ομορφιάς»
– Θέατρο ΒΙΚΤΩΡΙΑ
Μαγνησίας 5 & Γ’ Σεπτεμβρίου 119, τηλ.: 210-8233125.
– Παραστάσεις: Τετ.-Σάβ. 21.30, Κυρ. 20.00. Εισιτήρια: €22, €15 (φοιτ.). – Κατάλληλο για θεατές άνω των 15 ετών.

ΜΠΛΑΤΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, Ελεύθερος Τύπος, Τρίτη, 27/01/09

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: