Έναντι 1.500 ευρώ πουλήθηκε ερωτική επιστολή της Πιαφ προς τον Χορν

«Θα σε περιμένω όσο χρειαστεί»

ΤΟ ΒΗΜΑ, Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009. Μια παθιασμένη επιστολή προς τον Δημήτρη Χορν, γραμμένη από τη Γαλλίδα τραγουδίστρια Εντίθ Πιάφ, πουλήθηκε για 1.500 ευρώ την Παρασκευή. Η επιστολή της Εντίφ Πιάφ χρονολογείται από τις 13 Νοεμβρίου 1946, δύο ημέρες μετά τη συνάντησή τους σε αθηναϊκό ρεσιτάλ.

«Σ’ αγαπώ όπως δεν αγάπησα ποτέ κανέναν Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά» αναφέρει στην επιστολή της η Πιαφ.

«Μπορεί να έρθεις στο Παρίσι με την Ειρήνη, αλλά μάλλον δεν το βλέπω, έτσι θα έρθω εγώ κοντά σου τον Νοέμβριο, κανείς στον κόσμο δεν θα με εμποδίσει να έρθω στην Αθήνα, όμως αυτό που πρέπει να κάνεις χωρίς δισταγμό είναι να έρθεις στην Αμερική τον Δεκέμβριο, έτσι θα ξανασμίξουμε εκεί και από εκεί ελπίζω να σε φέρω στο Παρίσι, που όταν το γνωρίσεις θα το αγαπήσεις όσο κι εγώ. […] θα μπορούσα να σε κάνω ευτυχισμένο και πιστεύω επίσης πως σε καταλαβαίνω πολύ καλά. Ξέρω πώς είμαι ικανή να τα παρατήσω όλα για σένα» συνεχίζει η επιστολή.

Η Πιαφ αναφέρει στο γράμμα: «Θα σε περιμένω όσο καιρό θα χρειαστεί. Δεν έχω αγαπήσει άλλον άνθρωπο όσο εσένα».

«Ολόκληρη η επιστολή αποπνέει πάθος και απόγνωσης» δήλωσε ο Πέτρος Βέργος στο πρακτορείο Reuters πριν από την δημοπρασία.

Ο έρωτας της Πιάφ φαίνεται πως δεν βρήκε ποτέ ανταπόκριση, είτε επειδή ο Έλληνας ηθοποιός -έξι χρόνια νεότερός της- δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον, είτε επειδή και οι δύο βρίσκονταν εκείνη την εποχή με διαφορετικούς συντρόφους.

Η επιστολή δημοπρατήθηκε από τον οίκο «Πέτρος Βέργος» στο Ξενοδοχείο Athens Plaza, ακριβώς 11 χρόνια μετά τον θάνατο του Δημήτρη Χορν, στις 16 Ιανουαρίου 1998.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχόλια

  • NG  On 23 Ιανουαρίου, 2009 at 10:23 πμ

    Γεια σας!
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια ιστοσελίδα με ολόκληρο το γράμμα της Πιάφ για να το διαβάσω
    Ευχαριστώ

    Hello
    I want to ask if is there any website with the whole letter of Piaf
    Thanks

Σχολιάστε