Αθώο το «Βρέφος»

ΤΑ ΝΕΑ: Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009
Στο εδώλιο οδήγησε τους συντελεστές της παράστασης «Εγώ είμαι το θείο βρέφος» η μήνυση που είχαν καταθέσει εις βάρος τους δύο γυναίκες κατηγορώντας τους ότι μέσω του έργου καθύβριζαν κακόβουλα την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Χθες δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγα λεπτά ώστε ο εισαγγελέας και ο πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών να καταλήξουν στην αθώωση των κατηγορουμένων, καθώς από κανένα στοιχείο δεν πείστηκαν ότι σκηνοθέτης και ηθοποιοί της παράστασης είχαν διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Εξάλλου, από τους τέσσερις μάρτυρες κατηγορίας μόνο μία γυναίκα προσήλθε στο ακροατήριο για να υποστηρίξει τη μήνυση, η οποία μάλιστα ομολόγησε ότι δεν είχε παρακολουθήσει την επίμαχη παράσταση, αλλά από όσα είχε ακούσει σχημάτισε την άποψη ότι το περιέχομένό της ήταν βλάσφημο.

«Μπορούμε να φέρνουμε ανθρώπους στα δικαστήρια, επειδή μάθαμε ότι ένα έργο που παίζεται είναι βλάσφημο; Ξέρετε τι ζημιά κάνετε εσείς στην Εκκλησία;», παρατήρησε μεγαλόφωνα απευθυνόμενος προς τη μάρτυρα ο πρόεδρος του δικαστηρίου χωρίς να κρύβει την έκπληξή του.

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι, ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Καλαβριανός, οι ηθοποιοί Χρήστος Θεοδωρίδης, Μαρία Κοσκινά, Αναστασία Μποζοπούλου και Ευθύμιος Παπαδημητρίου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, όπου είχε παιχτεί το έργο, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, υποστήριξαν ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τη θρησκεία.

function openWindow(theTarget, windowName, Properties){
var newWin = window.open(theTarget, windowName, Properties);
newWin.focus();
}

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: