Αφιέρωμα στον Κουν με ρεσιτάλ Κάτιας Γέρου

Ο Διαγόρας Χρονόπουλος δεν θα σκηνοθετήσει, τελικά, το «Feel Good», όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά. Αντ’ αυτού στο Υπόγειο του «Θεάτρου Τέχνης» θα παρουσιαστεί (από τις 5 Φεβρουαρίου) η μουσικοθεατρική παράσταση «Από της ζωής τα μέρη χάθηκαν οι ποιητές», ένα αφιέρωμα στον Κάρολο Κουν για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Πρόκειται για ένα μουσικοθεατρικό ρεσιτάλ της Κάτιας Γέρου, με θεατρικά αποσπάσματα, με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, ερμηνευμένα από την Κάτια Γέρου. Η τελευταία ερμηνεύει αποσπάσματα από θεατρικά έργα και τραγούδια που ακούγονταν σε έργα που καλύπτουν τη χρονική περίοδο 1946-1960, από τις σημαντικότερες περιόδους του Θεάτρου Τέχνης και του Καρόλου Κουν.

Ηρωίδες αλλά και ήρωες των Ουίλιαμς, Λόρκα, Ανούιγ και Μπρεχτ ζωντανεύουν στην παράσταση αυτή μέσα από τραγούδια και μουσική, που είναι αποκλειστικά του Μάνου Χατζιδάκι, μόνιμου συνεργάτη τότε του Θεάτρου Τέχνης.

Η σύλληψη και η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Νικολαϊδη, η συρραφή κειμένων και οι συμπληρωματικοί στίχοι της Αγαθής Δημητρούκα, ο σκηνικός χώρος και τα κοστούμια του Γιώργου Ζιάκα.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε