Από το τσαντίρι στη στέγη

Ο ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ «ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Δ.Κ., ΤΑ ΝΕΑ: Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

«Ο ήρωας της παράστασης
«Η παράσταση «Ο βιοπαλαιστής στη στέγη» εστιάζει στην πορεία του μέσου διεφθαρμένου Έλληνα να περάσει στην απέναντι όχθη και να αποκτήσει τα πολλά» έλεγε χθες ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος άφησε το «Αλ Τσαντίρι» για να επιστρέψει- έπειτα από δύο χρόνια- στο θέατρο με τον «Βιοπαλαιστή στη στέγη». «Η πλοκή αρχίζει στην Πρέβεζα, όπου ο ήρωας, γιος παπά, μπλέκει με κλοπές. Δύο χρόνια μετά ερωτεύεται τη γυναίκα της οποίας το σπίτι είχε διαρρήξει. Η πορεία προς τη διαφθορά θα τον πνίξει» εξηγεί ο Λάκης Λαζόπουλος, που γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση. Μαζί του στη στέγη του σπιτιού, όπου εκτυλίσσεται στο έργο, θα ανέβει η Χρύσα Ρώπα ως σύζυγός του ώσπου μια καταιγίδα θα βυθίσει τα πάντα γύρω τους.

«Πιστεύω ότι οι πλούσιοι θα στενοχωρηθούν αν παρακολουθήσουν την παράσταση. Θα έρθουν όμως να τη δουν, γιατί είναι υπόδουλοι της μόδας και ακολουθούν τον λαό» δήλωσε ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος έγραψε (πολλή) μουσική για την παράσταση.

Ο «Βιοπαλαιστής» θα έχει και μια πρωτοτυπία: η παράσταση και σκηνές από τα παρασκήνια θα μεταδίδονται ζωντανά στις τηλεοράσεις των συνδρομητών της Οn Τelecoms, μετά τα Χριστούγεννα, έναντι «τηλε-εισιτηρίου» όπως το χαρακτήρισε ο Λάκης Λαζόπουλος.

 • Πώς αποφασίσατε να επιστρέψετε στο θέατρο;

Το θέατρο ήταν και θα είναι πάντα ο φυσικός μου χώρος. Από εδώ ξεκίνησα. Δεν ποντάρω στο τηλεοπτικό κοινό.

 • Το όνομα του ήρωα, Οδυσσέας, αποτελεί τυχαία επιλογή;
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι συνδέεται με την Οδύσσεια της διαφθοράς.

 • Το κείμενο γράφτηκε μετά τα σκάνδαλα με το Βατοπέδιο;
Γράφτηκε πριν από τα σκάνδαλα. Ήταν τυχαίο το γεγονός ότι μπλέκεται και η Εκκλησία, μέσα από την καλόγρια συγγενή του ήρωα που βοηθάει τον Οδυσσέα στις λαμογιές του.

 • Τι σας κεντρίζει στον μέσο Έλληνα;
Η ζωή μου είναι η Λάρισα, η επαρχία. Έφτασα με άδειο πορτοφόλι για να καταφέρω σήμερα να μην αντιμετωπίζω οικονομικά προβλήματα. Ο μέσος άνθρωπος υπάρχει μέσα μας. Αν κάποιος έχει στο κεφάλι του ότι βγάζοντας χρήματα θα καταφέρει να κάνει τα πάντα, είναι άξιος της μοίρας του. Και εγώ εν μέρει σκέφτομαι ως μέσος άνθρωπος που έχει φτάσει ψηλά αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσει το παρελθόν του.
 • Υπάρχει διέξοδος από τη διαφθορά;
Εγώ φροντίζω να έχω ανοιχτή την πόρτα και να κάνω τη ζωή που με παίρνει να κάνω.
 • Τα εισιτήρια για την παράσταση είναι ακριβά. Νιώθετε ότι στερείτε από κάποιους που δεν έχουν τα χρήματα το δικαίωμα να σας δουν;

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 ευρώ για τους κάτω από 26 ετών και για πάνω από 65. Υπάρχουν και εισιτήρια των 22, 30, 35 αλλά και 50 ευρώ. Μπορεί κανείς να επιλέξει. Έτσι πρέπει να γίνει. Η παραγωγή είναι για λίγες ημέρες.

 • Τι έχετε να πείτε για την καταγγελία της Μιμής Ντενίση στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για όσα λέτε για εκείνην;

Καλό δρόμο θα της έλεγα. Η σκέψη και η βούληση δεν απαγορεύεται. Της συμπαραστεκόμαστε για τον πρόσφατο χαμό του πατέρα της, αλλά μέχρι εκεί. Οι απόψεις μου για εκείνη είναι γνωστές και παραμένουν ίδιες.

 • Το «Αλ Τσαντίρι» πότε θα ξαναρχίσει;

Από το νέο έτος. Το σταμάτησα επειδή ήθελα να αφοσιωθώ στο θέατρο


«Δεν με επηρεάζουν τα λάθη μου»

 • Σχολιάζετε την ελληνική κοινωνία. Δεν νιώθετε μέρος της; Και τα δικά σας λάθη δεν σας επηρέασαν όταν γράφατε την παράσταση;

Όχι, δεν επηρεάστηκα από τα λάθη μου.
 • Είστε κι εσείς μέρος του συστήματος το οποίο κατακρίνετε…
Δεν μου υπαγορεύει κανείς αυτά που λέω. Μιλάω για όσα θέλω αβίαστα και πληρώνω το κόστος.
 • Πώς νομίζετε ότι φαίνεται στον απλό πολίτη το γεγονός ότι πολλοί επώνυμοι πληρώνονται με τεράστια ποσά;
Κάποιοι επιλέγουν να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα και να ρισκάρουν. Άλλοι επιλέγουν την μονιμότητα και τον μέτριο μισθό του Δημοσίου. Για να πληρώνεται καλά ένας ποδοσφαιριστής, για παράδειγμα, σημαίνει ότι προσφέρει. Αν ο εργοδότης κρίνει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να τον πληρώνει καλά λόγω οικονομικής κρίσης, δεν απαιτεί κανείς να το κάνει.

ΙΝFΟ: «Ο βιοπαλαιστής στη στέγη» στο Θέατρον (Πειραιώς 254, τηλ. 212-2540.311) από 4 Δεκεμβρίου.
Εισιτήρια: 50, 35, 30, 22 και 15 (φοιτητικό) ευρώ.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχόλια

 • ixis  On 27 Δεκεμβρίου, 2008 at 2:32 μμ

  -Σε ταλαιπωρεί κάποιος δημόσιος υπάλληλος;
  -Καθυστερεί τη διεκπεραίωση της υπόθεσής σου;
  -Δεν σου βγάζει εγκαίρως τη σύνταξη;
  -Σε ζημίωσε η αργοπορία του;
  Ο δικηγόρος σου θα σου πεί να κάνεις αγωγή αστικής ευθύνης κατά του δημοσίου (ορίζεται δικάσιμος μετά από 3 ½ χρόνια, γίνεται κάποια αναβολή, περνούν 2 χρόνια να βγει η πρωτόδικη απόφαση, μετά έχει έφεση και μετά αναίρεση κλπ).

  Δεν σου έχει πει ότι υπάρχει «Ειδική αίτηση αποζημίωσης κατά του υπαίτιου δημοσίου υπαλλήλου» (ο οποίος πρέπει να κατονομάζεται αφού στο τέλος από την τσέπη του θα βγει η αποζημίωση) στην οποία να περιγράφονται επακριβώς οι συνθήκες της ζημιογόνου συμπεριφοράς του υπαλλήλου και η ζημιά που προέκυψε στον αιτούντα (λ.χ. από την καθυστέρηση ενέργειας).
  Το νομικό πλαίσιο που προβλέπεται για την υποβολή της εν λόγω αίτησης είναι: (1.)Άρθρο 7 του Ν. 3242.04 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004) (2) Άρθρο 2, παρ. 2β, του Ν. 2690/99, (ΦΕΚ 45/Α΄/9-3-1999) (3) Άρθρο 5, του Ν. 1943/91, (ΦΕΚ 50/Α΄/11-4-91) (4) ΔΙΣΚΠΟ/Φ. 17/1710/3-3-04, (ΦΕΚ 1226/Β΄/10-8-04) Απόφαση των Υφυπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών. Διάβασε πως θα την συντάξεις στο:

  http://www.equal-rights-greece.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: