«Σύστημα Αθήνα 2008»: Προσέλθετε!

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΕΚΔΙΘ) καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους θιάσους για το «Σύστημα Αθήνα 2008», που αφορά στην επικοινωνία του ελληνικού θεάτρου με το εξωτερικό. Το ΕΚΔΙΘ ανακοινώνει ότι η πρώτη επίσημη διοργάνωσή του (14 – 18/5) θα περιλάβει 15 παραστάσεις της περιόδου Απρίλιος 2007 – Μάρτιος 2008. Τις 15 παραστάσεις που θα επιλέξει επιτροπή ανθρώπων των Γραμμάτων και Τεχνών και φοιτητές Θεατρολογίας, θα παρακολουθήσουν διευθυντές διεθνών φεστιβάλ και πολιτιστικών φορέων που μπορούν να μετακαλέσουν παραστάσεις, Ελληνες και ξένοι κριτικοί και θεατές.

Ο θεσμός στοχεύει σε διεθνείς συνεργασίες και πρόσκληση ελληνικών παραστάσεων σε διεθνή φεστιβάλ. Να σημειωθεί ότι οι παραστάσεις βιντεοσκοπούνται από το «Σύστημα Αθήνα», ώστε να δημιουργηθεί ψηφιακό αρχείο ελληνικών παραστάσεων. Από την περσινή πιλοτική εφαρμογή του θεσμού προσκλήθηκαν σε ξένα διεθνή φεστιβάλ οι 4 από τις 8 επιλεγμένες παραστάσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι θίασοι πρέπει να υποβάλλουν: Δήλωση συμμετοχής (με υπογραφή νομίμου εκπροσώπου τους και σφραγίδα). Συμπλήρωση των όρων και προϋποθέσεων (με υπογραφή νομίμου εκπροσώπου τους και σφραγίδα). 15 αντίγραφα DVD της παράστασης (για τα 15 μέλη της επιτροπής). Υποβολή δηλώσεων και DVD έως την 1η Απρίλη. Ανακοίνωση αποτελεσμάτων στις 15/4. Πληροφορίες: Ελληνικό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, τηλ.- φαξ: 210 3303.149, 210 3306.115, system@hellastheatre.gr http://www.hellastheatre.gr.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: